TOPPING
Diverse melkproducten waaronder Topping maken deel uit van het leveringsprogramma van Royal Taste Company. In ons assortiment treft u alleen de beste producten die voldoen aan onze hoge kwaliteitsstandaard.
OORSPRONG
De naam Cappuccino komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. De “Kapuziner” is een koffiezetmethode uit de Weense koffiehuiscultuur. Het is een kleine mokka met een paar druppels slagroom, waaruit later de Italiaanse cappuccino is ontstaan. Cappuccino bestaat uit gelijke delen melkschuim, melk en espresso. Soms wordt er ook cacaopoeder of kaneel over gestrooid, hoewel dit in professionele (barista)kringen ‘not done’ is, omdat de schuim dan verdwijnt.
PRODUCTIE
Na het afromen van de melk, wordt deze verhit om bacteriën te doden en in een sproeitoren gedroogd tot melkpoeder. Het sproeidroogproces laat het water in de melk als het ware verdampen en geeft structuur aan de melkpoeder, die een probleemloze werking in automaten garandeerd. Na het sproeidrogen kan al dan niet melksuiker (lactose), een natuurlijk bestanddeel van melk, worden toegevoegd die het product wat zoeter van smaak maakt.
In zijn algemeenheid geldt, hoe hoger het melkgehalte hoe meer schuim en schuimstabiliteit. Door de melkpoeder te instantiseren wordt de poederstructuur veranderd in een granulaat (korrelvorm), wat beter oplosbaar is en minder verontreiniging geeft in de automaat.
KWALITEIT
CONTACT
Wilt u over onze bijproducten een medewerker spreken? Bel 033 465 51 55 en wij staan u graag te woord.
Of stuur een e-mail, wij nemen dan spoedig contact met u op.