TIJDLIJN
9 mei 2001
Rolf Hoksbergen en Edwin van Barreveld starten Royal Taste Company aan de Birkstraat 143a in Soest.
 
 
Mei 2001
De eerste verpakkingsmachine voor vriesdroog/bonen/gemalen & freshbrew koffie arriveert.
 
 
2002
De eerste twee medewerkers in dienst, voor verpakken en technische dienst.
 
 
Eind 2004
De eerste gesprekken met de gemeente Soest voor een eigen branderij.
 
 
Begin 2005
De eerste gesprekken met de gemeente Amersfoort voor het vestigen van een branderij.

9 mei 2006
De branderij in Amersfoort wordt geopend,
de ‘Roast and Production Company B.V.’
 
 
2008
Een verpakkingsmachine voor vriesdroogproducten gaat in bedrijf.
 
 
Tot 2010
Eén Mercedes Sprinter voor de logistiek van onze private labels en vijf bestelwagens voor de levering van koffie en het onderhoud van machines.
 
 
2010
De eerste Mercedes Atego vrachtwagen gaat rijden.
 
 
2010
De eerste verpakkingsmachine voor alleen bonen gaat in bedrijf.
De oude machine wordt nu enkel nog voor gemalen koffie ingezet.
 
 
2011
De tweede vrachtwagen gaat rijden.
 
 
2011
De eerste suiker- en creamerstick verpakkingsmachines gaan in gebruik.
 
 
2012
Vanaf nu ligt de focus op Private Label.
 
 
2013
RTC schaft twee verpakkingsmachines aan voor cacao en topping.
 
 
2014
De tweede vrachtwagen wordt vervangen door een vrachtwagen met aanhanger.
 
 
2015
De derde vrachtwagen met aanhanger gaat rijden.
 
 
2015

Ingebruikname van de nieuwe koffiebrander R800.
Capaciteit: 200 kg per branding. Totale capaciteit branderij nu 300 kg met twee branders (G120 / R800).

2015
De tweede bonenverpakkingsmachine gaat in bedrijf.
 
 
2016
De derde en vierde bonenverpakkingsmachines gaan in gebruik.
 
 
2016
De tweede verpakkingsmachine voor topping gaat in bedrijf.
 
 
2016
De vierde vrachtwagen gaat rijden.
 
 
2016
De eerste koffiebrander wordt vervangen.
De tweede silo voor de opslag van ruwe bonen gaat in bedrijf.
 
 
2016
RTC bereikt een jaarvolume van 2.000 ton.
 
 
2017
Installatie van een derde koffiebrander.
 
 
2017
RTC Soest bereikt een jaarvolume van 2.400 ton koffie.
 
 
2018
Ingebruikname van de nieuwe koffiebrander R1500.
Capaciteit: 300 kg per branding. Totale capaciteit branderij nu 600 kg met drie branders (G120 / R800 / R1500).
 
 
2018
Ingebruikname nieuwe reinigingsmachine op de branderij.
Machine voor de scheiding van bonen en kleine productvreemde verontreinigingen zoals bijv. takjes en steentjes die met de bonen zijn meegekomen uit de koffielanden.
 
 
2018
Ingebruikname nieuwe POD verpakkingsmachine.
Volautomatische verwerking van gemalen koffie naar pods, per stuk verpakt in een sachet (sachets van gepersonaliseerde folie).
 
 
2018
Ingebruikname van de 5e-lijn bonenmachine.
 
 
2018
RTC Soest bereikt een jaarvolume van 3.000 ton koffie.
 
 
2019
Installatie 2e verpakkingsmachine cacao.
 
 
2019
Verdere automatisering van de productielijnen.
Centrale aansturing van alle verpakkingsfacetten binnen een productielijn.
 
 
2019
Inrichting van een Quality Controle Lab voor topping en cacao.
 
 
2019

Installatie Cobots (gerobotiseerde inpaklijn) voor topping en cacao.

2020
Bouw 3e silo en aanpassing capaciteit ruwe koffie transport van HDF 70 naar HDF 100

2020
Implementatie van volledig
geautomatiseerde recepturen afweging
en uitbreiding van branderij
capaciteit naar 6000 ton

2021
Uitbereiding met een verpakkingsmachine
voor bonen en gemalen koffie.
Nieuwe E.S.E pods machine met een capaciteit
van 180 stuks per minuut

2022
Uitbreiding locatie Soest met 600 m2 voor opslag gereed product en productieruimte.

2022
Uitbreiding met een Multiehead highspeed verpakkingsmachine voor gemalen- en bonenkoffie met een geautomatiseerde inpaklijn.

2023

Uitbreiding van de transportcapaciteit met een 5e vrachtwagen met aanhanger.

2023

Installatie van een tweede reinigingsmachine. In de nieuwe situatie worden de ruwe bonen straks eenmaal gereinigd vóór het brandproces en eenmaal na het brandproces.
Reiniging na het brandproces vindt reeds nu al plaats.

2023

“Building the future”